اخبار نوآوران کشاورزی صنعتی مهربان

  • 37
  • پنج شنبه 16 آبان 1398
  • 1459
تدوین نقشه راه مدیریت خاک در کشور نیاز ضروری است

تدوین نقشه راه مدیریت خاک در کشور نیاز ضروری است

سنندج - مدیرکل دفتر خاک معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: در بحث مدیریت خاک در کشور موازی کاری های بسیاری صورت گرفته و به همین دلیل نیاز است نقشه راه این مسئله تدوین شود.

ه گزارش خبرنگار مهر، جهانبخش میرزاوند صبح سه شنبه در سومین همایش استانی بزرگداشت روز جهانی خاک که در دانشگاه کردستان با شعار جهانی جلوگیری از فرسایش خاک برای حفظ آینده برگزار شد، اظهار داشت: طی سال های متمادی دستگاه های مختلف مانند جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، شرکت آب، دانشگاه ها و محیط زیست در راستای رسالت کاری خود مطالعات بسیاری بر روی خاک کشور انجام داده اند که جدا از موازی کاری بسیاری که در این راستا صورت گرفته منابع مالی و هزینه های بسیاری را نیز در پی داشته است.

وی افزود: با تدوین نقشه راه مدیریت خاک کشور می توان از این موازی کاری ها جلوگیری کرد و در کنار آن می توان اعتبارات هزینه شده در این بخش را در بخش های دیگر که لازم و ضروری است، هزینه کرد.

مدیرکل دفتر خاک معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مدیریت پایدار خاک الویت بخش کشاورزی است، ادامه داد: پس از یک دهه تلاش با هدف صیانت از خاک لایحه «حفاظت از خاک» به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

میرزاوند با بیان اینکه خاک برای وزارت جهاد کشاورزی به عنوان رکن اساسی تولید محصولات کشاورزی اهمیت بسیاری دارد، یادآور شد: این موضوع سبب شده پس از تلاش بسیار لایحه حفاظت از خاک تصویب شود.

وی با اشاره به اینکه این لایحه پس از تصویب مجلس توسط رئیس جمهور برای اجرا و تدوین آئین نامه ابلاغ شده است، بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و سایر وزارت خانه‌ها موظف شده اند در کمترین زمان آئین نامه اجرایی این قانون را تدوین کنند تا به تصویب هیئت دولت برسد.

مدیرکل دفتر خاک معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به پتانسیل های موجود در این لایحه، گفت: با اجرایی شدن این قانون کیفیت و کمیت خاک مناطق محتلف کشور پایش می‌شود.

میرزاوند با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی طی سال های گذشته سیاست ها و عملکردهایش را بر اساس حفاظت و صیانت از خاک از جمله مدیریت پایدار خاک، کاهش آلودگی آن و جلوگیری از فرسایش خاک برنامه‌ریزی کرده است، اظهار داشت: با تصویب این قانون جزو کشورهایی هستیم که برای مدیریت خاک خود قانون دارند.

وی با بیان اینکه اولین نیاز دفتر خاک برای اجرای این قانون پایدار شدن ردیف اعتباری خاک است، افزود: برای بهره‌برداری پایدار از منابع خاک کشور و اینکه در آینده تولید محصولات کشاورزی با مشکل مواجه نشود، ملزم به بهره‌وری پایدار از منابع محدود خاک کشور هستیم و بزرگترین محدودیتی که خاک و تولید ما را تحت تأثیر خود قرار داده، موضوع پایین بودن بارندگی و میزان بالای تبخیر و تعرق است.

مدیرکل دفتر خاک معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه تضمین پایدار تولید با اولویت دادن به خاک امکان پذیر است، ادامه داد: مدیریت پایدار خاک در نهایت تولید پایدار ما را تضمین می کند.

میرزاوند با اشاره به این موضوع که این قانون با تهیه نقشه های جامع خاک می تواند سبب تناسب اراضی و تعیین محصولات به مزیت نسبی شود، یادآور شد: در نهایت این موضوع سبب افزایش تولید و کاهش هزینه‌ها خواهد شد.

کد خبر 4812205

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
DNN